Case study

Teak meubilair en sfeermakers. Voor binnen en buiten, maar vooral voor zowel B2C als B2B. Bij de teak groothandel (J&E) en het woonwarenhuis (Troedoor) kun je terecht voor je complete interieur. Daar hoort dan ook een webshop bij waarin het uitgebreide assortiment beschikbaar is voor zowel particulieren als zakelijke klanten. WebIQ bouwde beide webshops.

01Wat is de uitdaging?

Als je van oorsprong actief bent in de B2B branche, is de transitie naar ook een B2C tak een hele uitdaging. Zakelijke klanten en reguliere consumenten hebben immers andere wensen en behoeften, om over prijzen en facturering nog maar te zwijgen. Daarom handelen woonwinkel Troedoor en importeur J&E als twee verschillende entiteiten. Weliswaar gevestigd in hetzelfde pand, maar met ieder een eigen online omgeving.

Om beide bedrijven optimaal te laten profiteren van die online omgeving, is een totaaloplossing benodigd. Niet alleen een functionele webshop, maar ook systemen die belangrijke gegevens als voorraad en prijzen up to date houden zijn een must aangezien er ook verkopers in de fysieke woonwinkel van Troedoor rondlopen en salespersonen voor J&E op pad gaan. Zij moeten immers voorzien zijn van de meest recente informatie.

galerij
galerij
galerij
02Volledig geautomatiseerd resultaat

Het unieke ShopIQ (POS) systeem heeft alles in zich om die totaaloplossing te vormen. Het stelde ons in staat om, om op basis van ontwerpen van een externe designer, voor zowel Troedoor als J&E een website en webshop te ontwikkelen die perfect inspeelt op de verschillende wensen. Daarnaast bouwden we een koppeling met Exact Online Handel, zodat ook boekhouding, ERP, CRM en voorraad vanuit één systeem te beheren zijn.

Diezelfde koppeling zorgt in combinatie met ons POS-systeem ervoor dat ook medewerkers op hun iPads altijd over real time informatie beschikken, zodat zij klanten kunnen voorzien van correcte prijzen, actuele levertijden en eventueel zelfs direct kunnen afrekenen. Een volledig geautomatiseerd proces, waar Troedoor en J&E nog jaren zorgeloos mee vooruit kunnen.

quote

Het is een uitdaging om de dagelijkse problemen op de vloer te vertalen naar een technische oplossing. Dit is waar wij als technische partij graag mee bezig zijn. Samen met de klant komen we uiteindelijk altijd tot een goed resultaat.

Projectmanager
Klant aan het woord

Wij vragen onze klanten om korte quote over onze samenwerking. Als je die hier nog niet ziet, dan komt deze binnenkort!

Manusje van alles
Deel deze case