Case study

Agriturismo. Het landelijke leven ervaren op vakantie. Even helemaal tot rust komen en genieten van een ongeëvenaard uitzicht en heerlijk eten. Azienda Italia verhuurt luxe vakantiewoningen en -boerderijen in diverse Italiaanse regio’s. Hun website moet daarom niet alleen over allerlei functionaliteiten beschikken, maar ook de juiste sfeer ademen.

01De uitdaging

Ambachtelijkheid is één van de speerpunten van Azienda Italia. Niet alleen verwacht men een hint van het plattelandsleven op de website, maar heeft Marjon en haar assistente zelf hebben het verhuren van agrotoeristische vakantiewoningen tot een ambacht verheven door alle woningen persoonlijk te bezoeken en alle boekingen c.q. reserveringen met de hand te doen. En dat is heel wat werk, aangezien ieder vakantiehuis veelal een eigen beschikbaarheidskalender, agenda of ander systeem hanteert.

Het uitzoeken van een vakantie is bovendien voor veel bezoekers een leuke bezigheid. Om de vruchten te plukken van die gemoedstoestand is het belangrijk om de gebruikservaring zo soepel en fijn mogelijk te laten verlopen en hen eventuele vakantiewoningen voor te schotelen die perfect voldoen aan al hun wensen. Het is dan ook bijzonder vervelend als blijkt dat het vakantiehuis van je dromen niet beschikbaar is.

galerij
galerij
galerij
02Oplossing & resultaat

Bij WebIQ hebben we ontzettend veel functionaliteiten uit ons eigen SiteIQ content management systeem moeten aanwenden om de website optimaal te laten presteren. Dat hield in dat we onder andere het design een update hebben gegeven, een handig filtersysteem hebben geïmplementeerd en de gebruiksvriendelijkheid hebben verhoogd. Precies wat bezoekers nodig hadden.

Maar niet alleen voor bezoekers werkt de website nu beter, ook Marjon en haar assistente wordt inmiddels veel werk uit handen genomen. Door het achterliggende systeem te koppelen met de verschillende kalenders van externe aanbieders, wordt automatisch de beschikbaarheid getoond. Bovendien maakt het systeem direct alle documenten voor de reservering, boekhouding en facturatie in orde.

quote

Samen met Marjon hebben wij de website naar de moderne tijd gebracht. Door middel van goede samenwerking zijn we tot een zeer geslaagd resultaat gekomen.

Account Manager
Klant aan het woord

Het was zeer intensief en tijdrovend, maar ondanks alles is het resultaat fantastich geworden en zijn wij enorm blij met onze reiswebsite!

Eigenaresse
Deel deze case