Case study

September 2019. De 75-jarige herdenking van Operation Market Garden en de Slag om Arnhem. Om tijdens de bijbehorende herdenkingsweek extra beleving te creëren heeft Platform Binnenstad Arnhem bedacht een aantal prominente gebouwen te gebruiken om middels videobeelden en -projecties het Airborneverhaal vertellen. WebIQ maakte dit samen technisch mogelijk.

01Snel schakelen

Ieder jaar staan we tijdens de Airborne herdenkingsweek even stil bij de Slag om Arnhem. Een gebeurtenis met een enorme impact. Tijdens de 75e editie van deze week gebeurt er iets speciaals: Arnhem Lights. Hierbij worden bekende bouwwerken in Arnhem voorzien van een groot LED scherm of gebruiken we de gebouwen zelf om projecties op te tonen. Deze projecties worden op verschillende plekken in de binnenstad getoond en zijn met elkaar verbonden via een (wandel)route.

Op die manier wordt de geschiedenis zichtbaar en worden mensen bewust gemaakt van de offers die zijn gebracht tijdens Operation Market Garden. Dat vraagt aan de andere kant ook om een feilloze uitvoering op een betrouwbaar systeem en een nauwe samenwerking met de locatiebeheerders, Platform Binnenstad Arnhem en de content creators van id-projection.

galerij
galerij
galerij
02Videomapping

Voor Arnhem Lights wordt er gebruik gemaakt van videomapping, ook wel bekend als projectionmapping. Daarbij wordt er bewegend beeld op een onregelmatig oppervlak geprojecteerd. Met andere woorden, we projecten een 3D laag over de gebouwen om zo een dynamisch samenspel tussen 2D en 3D te creëren. Een levend schilderij van licht.

De videomapping specialisten van WebIQ verzorgden binnen afzienbare tijd de complete benodigde techniek en montages. We bouwden op basis van ons eigen SiteIQ systeem een platform waarop de projecties uiteindelijk draaiden én waarop ze te beheren waren. Kortom, een bijzonder en betekenisvol project waar we graag deel van uitmaakten.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van video- of projectionmapping? We vertellen je er graag meer over.

quote

Ik ben erg blij met de prettige samenwerking met Platform Binnenstad Arnhem. Wij hebben er met z'n allen een groot succes van gemaakt ondanks het korte tijdsbestek. Deze case bewijst maar weer eens hoe veelzijdig wij zijn bij WebIQ!

Accountmanager
Klant aan het woord

Wij vragen onze klanten om een korte quote over onze samenwerking. Als je die hier nog niet ziet, dan komt deze binnenkort!

Platform Binnenstad Arnhem
Deel deze case