Case study

Vurenhout, steigerhout, MDF platen of spaanplaat … er zijn vele soorten hout. In allerlei soorten diktes en voor allerlei soorten toepassingen. In het woud van al die mogelijkheden wil je dan snel vinden wat je zoekt. Om de webshop overzichtelijk in te richten, gebruiksvriendelijk te maken en makkelijk te kunnen onderhouden vertrouwt ook De Houtgroothandel op ons ShopIQ systeem.

01Inspelen op de customer journey

De Houtgroothandel is, zoals de naam doet vermoeden, leverancier van hout en plaatmateriaal. Om haar klanten te kunnen voorzien van de juiste producten houdt De Houtgroothandel er een groot en breed assortiment op na. Om gebruikers van de webshop een zo goed mogelijke ervaring te bieden, moeten die juiste producten snel aan bezoekers getoond kunnen worden.

Daarbij levert De Houtgroothandel aan zowel particulieren als bedrijven. Beide groepen hebben andere behoeftes en een wezenlijke andere customer journey. De webshop moet daarom voldoen aan de wensen van B2C en B2B klanten, waarbij ook nog eens de juiste informatie aan de juiste groep moet worden getoond om in te spelen op de klantreis van de desbetreffende groep.

galerij
galerij
galerij
02Overzichtelijk & efficiƫnt

Bij WebIQ hebben we voor De Houtgroothandel een professionele webshop neer weten te zetten die het ShopIQ systeem volledig benut en met koppeling naar MultiSafePay. Data wordt optimaal ingezet. De categoriestructuur is volledig op de schop gegaan, eigenschappen van producten zijn beter zichtbaar gemaakt en we hebben eveneens handige filters en een productvergelijker toegevoegd.

Binnen een paar drukken op de knop vinden klanten inmiddels de meest geschikte producten voor hun klus. Daarnaast kunnen B2B-klanten inloggen om in een zakelijke omgeving te komen en de juiste prijzen en mogelijkheden voorgeschoteld te krijgen. Kortom, een functionele, volautomatische webshop die voldoet aan de behoeften van De Houtgroothandel … en haar klanten

quote

Wij zijn erg te spreken over de betrokkenheid van Siebe bij dit project. Dankzij onze gezamenlijke inzet is deze inmiddels alweer tweede versie van de webshop zeer geslaagd. Wij kijken er naar uit om samen met Siebe verder door te ontwikkelen.

Accountmanager
Klant aan het woord

Na het succes van onze eerste webshop-versie was De Houtgroothandel toe aan een vernieuwde webshop met onder andere onderscheid in B2B/B2C, maatwerk configurators, vergelijkers en meer. Een groot geslaagd project dat veel tijd, denkwerk, geduld, kennis en ervaring heeft geëist. Pluim voor het team!

 

 

Eigenaar
Deel deze case