Opening kenniscentrum Jansbinnensingel Arnhem

Opening kenniscentrum Jansbinnensingel Arnhem

Arnhem kent een bruisende geschiedenis. In de 19e eeuw groeide het uit tot het "Haagje van het Oosten", zoals de chique hoofdstad met kunst en kunstnijverheid werd genoemd. Het is alsof je in het monumentale pand aan de Jansbinnensingel die rijke geschiedenis van Arnhem nog kunt voelen. Juist die bijzondere sfeer was voor de jonge ondernemers een inspiratiebron om aan de bekende singel "kenniscentrum Concepts026" op te richten. De opening is 11 januari 2013.

Concepts026 is een laagdrempelig centrum voor vergaderingen, bijeenkomsten, muziek, trainingen, een vraagbaak voor jonge ondernemers. Het bundelt de krachten op het gebied van PR & communicatie, webdevelopment en online marketing.

Het kenniscentrum is gevestigd in het voormalige gebouw van Banque Paribas en het Franse consulaat. Het pand kwam landelijk in het nieuws door een bomaanslag, vermoedelijk in een reactie op Franse kernproeven. Precies vijftien jaar later is het pand weer grondig onder handen genomen en biedt het onderdak aan RVG Communicatie van Bram Jeurissen, WebIQ van Kasper Kwant en Jorik Schouten, en het internetmarketingbureau Search Science van Sander Jacobs en Jonathan Opdam. De bankkluis van Banque Paribas is akoestisch geschikt gemaakt als studio voor de dj live-act Kamara van Martijn Jacobs.

Kenniscentrum
Initiatiefnemer van kenniscentrum Concepts026 is Bram Jeurissen uit Huissen. "Omdat de verhuurder van onze kantoorruimte in het WTC failliet was verklaard, ontstond er een kans om samen iets moois te huren. Eigenlijk is het allemaal toeval. De bezichtiging van pand aan de Jansbinnensingel, het eerste contact met eigenaar Fred Greter en de wetenschap dat mijn partners ook op zoek waren naar een betere kantoorruimte." De ondernemers kwamen in eerste instantie tot elkaar omdat samen een statig pand huren binnen het budget past. Later werd het idee geboren om het kenniscentrum op te richten. Mede door het enthousiasme van Fred Greter is het initiatief van de grond gekomen.

Behalve het gezamenlijke initiatief van Concepts026 zien de jonge ondernemers ook voordelen voor hun eigen bedrijf. "De combinatie van PR & communicatie, webdevelopment en online marketing geeft ons een geweldige boost om in dit mooie pand samen te investeren in nieuwe mogelijkheden. Bovendien wordt de Jansbinnensingel door Concepts026 weer op de kaart gezet."

Concepts026: Jansbinnensingel 20, 6811 AK te Arnhem.

Opening 11 januari van 15.00 tot 22.00 uur.

macbook