Custom development

Soms wensen vragen om een oplossing op maat. WebIQ realiseerde met een team van ervaren en professionele programmeurs al verschillende projecten.  

Vadain gordijnen

Voor gordijnenleverancier Vadain ontwikkelde WebIQ custom software. In totaal werkten we aan drie verschillende projecten. We zijn begonnen met het bouwen van een interface voor een kiosk in de shop van de Australische winkel Spotlight. De bezoeker kan met een computer in de winkel zelf in zes eenvoudige stappen de juiste gordijnen bestellen. De klant kiest in de winkel de gordijnstof en voert de gekozen stof, afmetingen en afwerking via een touchscreen in. Daarna print jezelf eenvoudig je orderbon uit. Daarna hebben we voor het Amerikaanse Budgetblinds een dergelijke front-end ontwikkeld voor de website.

Custom webservice
Om de webservice te optimaliseren, hebben we de ontwikkeling hiervan overgenomen. Samen met ervaren programmeurs hebben we een back-end voor het hele bestelproces opgezet. De webservice is helemaal op maat ingericht voor het bestellen van gordijnen; zo sluiten de berekeningen naadloos aan op de capaciteiten van de machines van Vadain. De grootste vooruitgang boekten we in het zorgvuldig testen van alle wijzigingen in de software. Met behulp van Jenkins worden er bij elke update in de software automatisch honderden tests uitgevoerd. Pas als alle tests ‘ok’ zijn, wordt het proces in gebruik genomen. Voor de klant betekent deze werkwijze (Development-Testing-Acceptance-Production) dat iedere bug die gemeld wordt, direct getest wordt. Zo is niet alleen het proces inzichtelijk voor de klant, maar zal dezelfde bug ook nooit meer terugkomen.


Vadain gordijndesigner

We hebben voor gordijnenleverancier Vadain de applicatie ‘gordijndesigner’ gebouwd. Deze touchscreen applicatie kunnen klanten van Vadain volledig zelf ‘branden’. De applicatie draait op onze webserver die we speciaal voor Vadain hebben ontwikkeld. Klanten kunnen met deze applicatie zelf een gordijn samenstellen; ze kunnen kiezen uit kleur, type stof en afwerking.  Het bijzondere aan deze applicatie is dat er een foto-render webservice gekoppeld is. Hierdoor kunnen gebruikers altijd een preview bekijken van hun selecties. 


Lava People

Lava People is een online community voor ondernemers en investeerders. Een plek waar gelijkgezinden elkaar kunnen ontmoeten met als doel om zaken te doen of bedrijven op te zetten. Voor Lava People voerden we een adviestraject uit voor hosting. We richtten een uitgebreid hostingscala in, zodat Lava People altijd on-line is.


RetailIQ

Retail IQ is een webapplicatie voor de beheersing van de logistiek rondom de marketing van uw organisatie. Formulemanagers bepalen welke marketing- en communicatiematerialen onder welke voorwaarden worden aangeboden. Als zij bijvoorbeeld promotiemateriaal in het systeem plaatsen, is dit direct beschikbaar voor alle vestigingen. Vestigingen kunnen vervolgens hun eigen gegevens toevoegen of aanpassingen doen aan het materiaal. Omdat Retail IQ webbased is, kunnen vestigingen met één druk op de knop materialen bestellen of downloaden. Dankzij deze tool wordt het voor de organisatie ook heel gemakkelijk om de huisstijl te bewaken en de communicatiebudgetten te beheersen.