WebIQ, nu ook voor developers en designers

WebIQ, nu ook voor developers en designers

Ben jij developer en/of designer, maak je regelmatig websites en webshops voor klanten én ben je op zoek naar een snel en stabiel platform om deze websites op te hosten? Dan ben je bij WebIQ aan het goede adres!

Naast dat wij bij WebIQ op ons eigen platform voor klanten websites en webshops ontwikkelen, is het nu ook mogelijk geworden voor externe developers en designers om op hetzelfde SiteIQ en ShopIQ platform websites te ontwikkelen.

Na aanhoudende berichten in de media over open source Content Management Systemen die gehackt worden, heeft WebIQ besloten om SiteIQ en ShopIQ open te stellen voor externe developers en designers. Hiermee willen wij een goed alternatief bieden aan kleine onafhankelijke partijen om een professionele website te ontwikkelen en hosten.

HostIQ
De servers van WebIQ worden door Exonet beheerd. De servers van WebIQ zijn redundant uitgevoerd over de twee datacentra van BIT, BIT-1 en BIT-2, in Ede. Al het verkeer naar onze servers wordt door middel van een loadbalancer slim gerouteerd, waardoor bezoekers altijd de laagst mogelijke laadtijden krijgen. Het Exonet Cloud platform waar ons platform op gehost wordt is state-of-the-art en supersnel dankzij tien gigabit internetverbindingen. Meer over HostIQ lees je hier.

Aan de slag met SiteIQ
Voor slechts € 25,- per maand is het mogelijk om een hostingpakket inclusief SiteIQ licentie af te nemen. SiteIQ en ShopIQ zijn beiden een XML-RPC server implementatie waarmee developers en designers eenvoudig eigen projecten kunnen ontwikkelen zonder al te veel verdere technische kennis. Deze projecten kunnen worden beheerd via het bijgeleverde SiteIQ CMS Backend, hierin is het mogelijk om de content van de website eenvoudig aan te passen. Meer over features van SiteIQ kan je hier lezen.

Of aan de slag met ShopIQ
Wanneer je een webshop zou willen ontwikkelen is dit uiteraard ook mogelijk. Wij bieden ook een HostIQ hosting pakket aan met een ShopIQ licentie, inclusief CMS voor slechts € 35,- per maand. Het ShopIQ pakket bevat alles wat je bij een webshop zou mogen verwachten, denk hierbij aan voorraadbeheer, beheer, factureren en het verzenden van pakketjes via onder andere UPS. Meer over de features van ShopIQ kan je hier lezen.

Wat krijg je allemaal
1. Een HostIQ hosting pakket waarmee je automatisch meeprofiteert van onze Gold level SLA bij Exonet. Hierdoor heb jij als developer of designer absoluut geen omkijken meer naar servers en kan jij je richten op het ontwikkelen en beheren van de websites en webshops van klanten. Daarnaast is je website of webshop automatisch redundant uitgevoerd en zorgt onze loadbalancer ervoor dat je website altijd via de snelste weg bereikbaar is.

2. Een SiteIQ of ShopIQ licentie. Met de SiteIQ of ShopIQ licentie krijg je toegang tot een CMS met alle functionaliteiten die je vandaag de dag mag verwachten in een CMS, compleet met een Backend. Je hoeft alleen nog maar de Frontend zelf te maken.

3. Toegang tot onze Github repository waar je voorbeeldcode kunt bekijken en de WebIQ XML-RPC Client library kunt downloaden. Met behulp van de voorbeeldcode is het heel eenvoudig om zelf een Frontend te ontwikkelen. Tevens is dit de plek waar je bugs kan melden.

4. Wanneer je onverhoopt toch nog vragen hebt, krijg je via e-mail support van onze ontwikkelaars en helpen wij je graag op weg!

Aarzel dus niet en neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.