WebIQ Nieuws

Google Chrome gaat sites markeren als onveilig

vrijdag 27 jan 2017

In 2014 berichtten we al eens dat Google websites met een SSL certificaat (beveiligde verbinding) hoger zou plaatsen in de zoekresultaten van de zoekmachine. Met de komst van de nieuwste versie van Google’s Chrome browser, gaat Google meer maatregelen treffen tegen websites zonder een dergelijk certificaat.


Facebook dynamic product ads

donderdag 17 sep 2015

De meest effectieve manier van (online) adverteren is de juiste boodschap laten zien, aan de juiste mensen op het juiste tijdstip. Maar niets is moeilijker dan dit. Niet voor niks, zijn marketing medewerkers dagelijks op zoek naar de juiste marketingmix. Middels de dynamic products ads van Facebook wordt dit een stuk eenvoudiger.


Je website nog mooier op grote HD schermen

vrijdag 14 aug 2015

Bij WebIQ zijn we altijd bezig om onze website- en shops te ontwikkelen aan de hand van de meest recente technieken. Één van de belangrijkste aspecten hiervan is het framework waarop de site gebouwd wordt. Momenteel is de huidige standaard gebaseerd op een adaptive responsive framework van 1140 pixels breed. Dit framework is inmiddels alweer een geruime tijd de standaard bij WebIQ.


Je boekhouding koppelen aan je ShopIQ webshop

woensdag 17 jun 2015

Bij WebIQ staan we niet stil. Omdat we het belangrijk vinden dat een webshop handig, makkelijk en overzichtelijk te gebruiken is, hebben we een nieuwe koppeling ontwikkeld. Met de nieuwe boekhoudkoppeling kunnen de gegevens vanuit jouw eigen WebIQ webshop gekoppeld worden aan jouw eigen boekhouding.


Lage Google ranking bij ontbreken adaptive responsive design

dinsdag 21 apr 2015

Sinds 20 april geeft Google een hogere ranking aan websites of –shops met een responsive design. Websites die dus niet geschikt zijn voor kleinere schermen, krijgen een lagere plek in de zoekresultaten.


Instagram op je website of shop

vrijdag 20 mrt 2015

Je kunt er eigenlijk niet meer omheen, Instagram. Inmiddels gebruiken zo’n 1,8 miljoen Nederlanders de populaire foto-app. En met een nieuwe koppeling kun je de Instagram-foto’s ook op je WebIQ website of –shop laten zien.


WebIQ presenteert: Rick

vrijdag 30 jan 2015

Bij WebIQ hebben we sinds vandaag een nieuwe medewerker! Wij willen graag Rick aan u voorstellen! Rick gaat aan de slag als supportmedewerker en gaat zich daarnaast bezighouden met de realisatie van het WebIQ Support systeem.


De zoektocht naar een geschikte CI oplossing

woensdag 12 nov 2014

Bij WebIQ maken we graag gebruik van diverse handigheden om het ontwikkelen van websites en webshops makkelijker te maken. Zo is het ontwikkelen van een website een proces waarbij de klant nauw betrokken is en zijn er diverse handelingen die voor elk project standaard terug komen. Een aantal van deze handelingen zijn te automatiseren. Iets waar we bij WebIQ een onderzoek naar hebben uitgevoerd en graag onze kennis met jullie delen.


Hogere Google rankings door SSL

maandag 20 okt 2014

Google heeft bekend gemaakt dat het websites met een SSL certificaat (beveiligde verbinding, https) een hogere ranking krijgen dan websites die geen SSL certificaat hebben. Google hoopt op deze manier proberen om het internet veiliger te maken.


Silicon Alley Lightning Talks 26 september

vrijdag 12 sep 2014

Op vrijdag 26 september organiseert Four Digits in samenwerking met WebIQ een nieuwe editie van de Lightning Talks. Met de samenwerking willen we onze eigen Arnhemse "Silicon Alley" gestalte geven. De talks zullen deze keer gehouden worden in het pand van Concepts 026 aan de Jansbinnensingel 20 in Arnhem. Hiervoor nodigen we iedereen graag uit.